U najlepšem delu vikend naselja Stražilovo, na obroncima nacionalnog parka Fruška gora, nalazi se porodična stambena kuća - vikendica ukupne površine 111m², sa velikom terasom koja omogućava uživanje u prirodnim blagodetima.
Na placu ukupne površine od 1.200m² nalaze se različite vrste dekorativnog drveća, voća i začinskog bilja. Na delu placa je moguć uzgoj organskog povrća, pošto je obezbeđeno prirodno snabdevanje vodom, a u blizini nema nikakvih zagađivača.
Sama kuća se nalazi u urbanom delu vikend naselja Stražilovo, okružena četinarima i udaljena 300m od glavnog druma koji vodi ka spomeniku i grobu Branka Radičevića, na nadmorskoj visini od nekoliko stotina metara više u odnosu na sam drum.
Kuća je nova, izgrađena pre 4 godine i nalazi se na udaljenosti od 3.5km od naselja Sremski Karlovci, odnosno 20 km od centra grada (Novi Sad). Na 2km od kuće se nalazi novosagrađeno obdanište u naselju Sremski Karlovci.

Kuća se sastoji od tri etaže. U prizemlju se nalazi garaža gabarita 4.5 x 7 m dovoljno velika da se u njoj može parkirati vozilo i da ima dovoljno prostora za alat. Kraj nje je ostava gabarita 2.5 x 7 m dobro izolovana u kojoj se nalazi pumpa za vodu i police za zimnicu.

Na spratu je dvosoban stan sa velikom terasom i prostorom za roštiljanje.
Na trećem nivou je potkrovlje sa najvećom visinom od 3.5m koje je moguće adaptirati za stanovanje.